Označite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Zoran Vanev

Svirete mi ej drugari/Pesnava ti ja podaruvam

Dm    A
Сабота навечер
     A     Dm
друштвото се собра пак.
Dm   A
Мојата гитара
 C    F    D
немо молчи и тагува
Gm      A
За сите наши вечери,
Dm      Bb
тие песни до зори
A  C  F     D
и за сите среќни денови.
Gm    A
Исти моми љубевме,
Dm     Bb
тага, радост делевме,
A  
животот нас нè раздели,
Dm
болка ни остави.
Bb     C      F
Свирете ми, свирете ми, еј другари
Bb    C  F   D7
свирете ми сè од срце.
Gm      A7
Таква песна, мелем песна,
Dm    Bb 
мојта душа да ја лечи,
Gm     C  F   D7
свирете ми, еј другари.(drugi put A Dm)

Душава ранета,
со неа пак тагувам.
Песнава таговна
тебе ти ја подарувам.

За сите наши вечери,
тие песни до зори
и за сите среќни денови.
Исти моми љубевме,
тага, радост делевме,
животот нас нè раздели,
болка ни остави.

Свирете ми, свирете ми, еј другари
свирете ми сè од срце.
Таква песна, мелем песна,
мојта душа да ја лечи,
свирете ми, еј другари

<< Povratak