Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Tyzee - Живеам за себе

Tyzee

Живеам за себе

A
Утрово се вратив камен дома рано, рано
E
комшијата пријавил урлање по станот.
F#m
Ние хулигани, твојот свет е розов
D
ќерка ти е со нас само влага преку прозор.
 
Кога и да седнам со девојче на кафе
одма сум се мувал, ко да гледате на кафе.
И седнат сум на ручек со еден чичко богат,
утре слушам дома сум работел со дрога.
 
Немој да носиш капуљача,
одма зимаш роба ил' си умешан во кражба.
И нема стално идење у црква,
да веруваш у Бога за нив си малце мрднат (о, не)

A 
И секој ден трачарење,
E
стварно не знам у туѓи животи што барате
F#m
Ако не знаеш,   D
тогаш пушти не, да живееме онака како сакаме.
 
РЕФ
A
Денес решив да ги кренам ја ролетните.
E
Живеам за себе, а не за комшиите.
F#m
Ако сакам ќе играм гол и на балконот.
E
Затвори муцката, отвори си го мозокот.
A
Цело маало нека пее, добро е.
E
Живеј ко да е последен ден.
F#m                             D
Пивни, скитај, троши, дувни и опушти се, пеј, пеј ...
 
Чеда сме на голем Александар,
сиротиот загинал од ваква пропаганда.
Гоце рекол го разбира светот,
но ова парче земја свето, го нарекол клето.
Ја сведок сум како го хејтаа Тоше,
кога умре човекот стана ангел, Боже (Тоше...)
Не ми е јасно, не, зошто е вака,
нашето се мрази, а туѓото се сака.
 
Ти мораш да се смениш одма,
за да бидеш весел, веруј, не ти треба дрога.
Ти, ти не си лош човек,
Македонче стани, не си пиун, ти си борец.
Ти не се замарај, ти не се замарај
мисли си на себе и со својата глава.
Ја не се замарам, ја не се замарам.
Купи ме со љубов, не ме купуваш со пара.
 
РЕФ x2
Денес решив да ги кренам ја ролетните.
Живеам за себе, а не за комшиите.
Ако сакам ќе играм гол и на балконот.
Затвори муцката, отвори си го мозокот.
Цело маало нека пее, добро е.
Живеј ко да е последен ден.
Пивни, скитај, троши, дувни и опушти се, пеј, пеј ...

<< Povratak