Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Kuku lele

Ostani

F#m, E, D, E, D, E, Bm, Db,  F, C

F#m          D
Остани, ајде остани
E    Abm    D      E  
љуби ме за последен пат,
F#m           D
остани, ајде остани
E         A.      F#m. 
Рани ме уште овој пат.
A
Пијани, ѕвезди пијани
E         A        Db
на небо и во очи мои,
F#m           D
пијани, ѕвезди пијани
Db
од срце и од очи мои.
B E   F#m  E  
Ехеј, нема нема
D  E       A   D    E   F#m
да ја преболам и заборавам.
Ехеј, нема нема
да ја имам бар' уште еден ден.
Зборови, глупи зборови
меѓу нас како планини,
зборови, глупи зборови
тешки се како планини.
Остани, сепак остани
лажи ме уште овој пат,
остани, ајде остани
рани ме, рано рани ме.
Ехеј, нема нема
да ја преболам и заборавам.
Ехеј, нема нема
да ја имам бар' уште еден ден.
Ехеј, нема нема
да ја преболам и заборавам.
Ехеј, нема нема
да ја имам бар' уште еден ден.

<< Povratak