Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Goran Todorovski - Pusti merak ratke

Goran Todorovski

Pusti merak ratke

D# G# F Bb  G# D# Cm Fm Bb G# Bb D#

Eb Bb Eb
Еднаш ерген бев и јас
G# Bb Eb
сакав мома најлична 
      G#  Fm      
моја не стана,не ме засака
Bb   Eb 
 од корен ме откорна           

Cm F Bb
Пијан да бев ќе се отрезнев 
      Eb                           
болен да бев јас ќе оздравев 
         F   Bb                   
ама пусти мерак Ратке потебе 
 Eb                                         
никако да помине                  


Со него кога минуваш
глава си наведнувам
добро вечер ти ми велиш и заминуваш,
а јас отруен продолжувам

Реф.

Години натежнале
коси побелеле
многу лета Ратке во солзи легнувам
не знам дали ќе се разбудам

<< Povratak