Označite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Makedonske Pesme - OSTANI VO MENE

Makedonske Pesme

OSTANI VO MENE

D Hm D Hm Em G A


D  Hm Em A
Ти ме водиш делеку во свемир,
D  Hm F#m    G A
јас со тебе незнам што е немир
G A  F#m Hm
кажи дали сонам, постоиш ли ти?
G  A  D         G A
кажи не си сон, дај шепни ми.
 
Ти ме будиш рајски утрa гледам,
ти ме љубиш, чуствувам јас летам
оставаш во мене траги вечни знај
стори било што но немој крај!!
 
Реф.
D  Hm D Hm   
Остани во мене, векови да минат покрај нас
D  Hm  D F#m,
Остани во мене, безброј ноќи да те сонам јас
G  A  F#m  Hm 
Остани во мене душо нека мине се
G  A  D       G A
само немој ти си во мене…2x
 
Ти ме водиш делеку во свемир,
јас со тебе незнам што е немир
кажи дали сонам, постоиш ли ти?
кажи не си сон, дај шепни ми.
 
Реф.
Остани во мене, векови да минат покрај нас,
Остани во мене, безброј ноќи да те сонам јас
Остани во мене душо нека мине се
само немој ти си во мене…2x

<< Povratak