Označite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Makedonske Pesme - Od ljubov ne se bega

Makedonske Pesme

Od ljubov ne se bega

C Bb C Fx2


F   Bb    C  C7   F
Саноќ седам, саноќ пијам,
F   Bb   C  C7   F
вино лејам, солзи кријам,
 F C   Bb       F
солзи кријам, срце стегам,
F  C  Gm  C7 Bb F    
но од љубов не се бега.
 C       Gm
солзи кријам, срце стегам,
 C7  Bb C Bb  F  
но од љубов не се бега.

Да сум пиле, јас би летнал,
да сум ветре, би те сретнал,
но далеку ти си сега,
а од љубов не се бега.

Јас сум човек, тешко ми е,
болна болка, билно бие,
барам песна, барам шега,
но од љубов не се бега.

<< Povratak