Označite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Makedonske Pesme - Otvori mi belo lence

Makedonske Pesme

Otvori mi belo lence

G E A x2

G                 A7 E7 A7
оtvoри ми бело Ленче вратата, џанам портата,
D7      A7   D7 G   E7  A7
да ти видам бело Ленче лицето, рујно румено,
D7      A7   D7 G    E7 A7
да ти љубам бело Ленче устата, слатка медена.

Јас не можам мило либе да станам, да ти отворам,
легнала ми стара мајка на фустан, аман заспала,
па не можам мило либе да станам, да ти отворам.

Ја земи си бело Ленче ножици, џанам ножици,
исечи го бело Ленче фустанот, аман фустанот,
исечи го бело Ленче фустанот, аман фустанот.

А јас ќе ти купам Ленче поубав, аман пошарен,
од 60 гроша Ленче аршинот, аман аршинот,
од 60 гроша Ленче аршинот, аман аршинот.

<< Povratak