Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Memorija - Dirlada

Memorija

Dirlada

Intro: B Cm 
    B-Gm-F-Gm B-B-Gm-F-Gm-B
     
             B
Се случи се пред две три години
          Gm
сред летни големи горештини
Cm
 во сенка ладно пиво пиевме
B    F   B     F
 и разлика не правевме

B
Крвта во жилите ни вриеше
         Gm
а очите ко ѕвезди светеа
Cm
и веќе ништо не се пиеше
B     F     B
на триста нешта ни текнуваше

          Gm
Да речам дали ќе ме разбере
дур трепнав самата ми прозборе
Cm
ми рече "НЕ" по грчки "ДА"
B     F     B   F7
о дирлада да дирлада да

Рефрен:
B  Eb     F      B
Дирлада јас одам Скопје - Атина
   B      Eb    F    B
да ја видам да ја видам мојата Евгенија
Дирлада јас одам Скопје - Атина
само не знам само не знам дал ќе минам граница

           B
Од сон се будам жива вода
          Gm
до неа не можам да одам в мир
Cm
повторно ке пробам
B    F     B
љубовта Јорго нема граници

          Gm
Се чудам и не се препознавам
од вести чекам глас да дознаам
Cm
да речат "НЕ" по грчки "ДА"
B     F     B   F7
о дирлада да дирлада да

Рефрен /X2

<< Povratak