Označite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Toše Proeski - Boze cuvaj ja od zlo

Toše Proeski

Boze cuvaj ja od zlo

 Hm F#m G D F#m
 Hm F#m G D F#m Hm

     G A
Таа има очи
    F#m  G     
Кои ми ги знаат тајните
       A    Hm
Сите победи и сите порази

Таа има раце
Кои кријат цели светови
И би умрел јас за тие прегратки
G  F#m Hm
И би умрел јас за тие прегратки
 Hm
Боже, не ми треба ништо друго
F#m
Дур' сум жив под ова небо
G
Топла постела 
Em   F#m
И очи што ги знам
 
Боже, ангели од небо прати
Таа нема да се врати
Чувај ја од зло
Таа нема никој свој
G F#m Hm 
Нема никој свој
Боже, чувај ја од зло
 
Таа има усни
Вкусни како зрела јагода
Кои никој не ги бакнува ко јас
 
Боже, не ми треба ништо друго
Дур' сум жив под ова небо
Топла постела
И очи што ги знам
 
Боже, ангели од небо прати
Таа нема да се врати
Чувај ја од зло
Таа нема никој свој
 
Нема никој свој
Боже, чувај ја од зло

<< Povratak