Označite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Vlado Janevski

ne zaboravaj da se setis na mene

            Em
Датум и име во мојот календар
          Am
со црн фломастер заокружени
           B
двајцата ние (без судии и пороти)
       E      B
на разделба осудени.
       Em
Постои место кај што улиците 
         Am
од твоите штикли се распеани.
            B
Постои збор што немам кому да го кажаm
   Am           B            Em
допирот твој и кожа што на цимет мириса.
 E                 Am
Не заборавај да се сетиш на мене
 D             Bm
овде умирам полека секој ден.
Em                Am
Боже, провери може веќе е време 
  B               E
заедно пак да се будиме. (x2)
 
Некои неважни луѓе, досадни телефони
звонат сите само не и ти.
Дали сме уште со конец
невидлив во срцата поврзани?
 
Низ глава ми веат нежности некои мали
и ко за беља, се повеќе ми фали
допирот твој и кожа што на цимет мириса.
 
Не заборавај да се сетиш на мене
овде умирам полека секој ден.
Боже, провери може веќе е време 
заедно пак да се будиме. (x4)

<< Povratak