Označite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Makedonske Pesme - Uste mi falis

Makedonske Pesme

Uste mi falis

 
Cm     G
Сами нозеве ме носат во твоја улица,
Fm   A#   D#  G7
Стара љубов 23, моја последна станица
Cm   C7   Fm
Уште стои таа клупа кај што такси те остава
Cm   G G7  Cm
Таму љубовта за нас како свеќа угасна
 C7   Fm
Уште ми фалиш ко жица на гитара
 Cm   G  G7   Cm
Уште ко’ компас срцево те бара, ти си лек за душа боемска
C7     Fm
Уште ми фалиш ко’ таа песна стара
Cm
Конец по конец срце што ми парa
G   G7  Cm
Ти се лек за душа боемска.
 ...C#m...
Уште живееш во моите стихови и песни
Уште залудно секој божји ден ме трезни
И ми фали твоја љубов барем еден здив
Ма нека збори кој што сака не живеам за нив.
Уште ми фалиш ко жица на гитара
Уште ко’ компас срцево те бара, ти си лек за душа боемска
Уште ми фалиш ко’ таа песна стара
Конец по конец срце што ми пара
Ти се лек за душа боемска.
 
И уште без тебе сонот не ме фаќа, ми фалиш, ми фалиш како скинатото копче на твојот најубав фустан за кое ти плачење, а јас се смеев. Ми фалиш како солза на окото, ми фалиш до болка. Барем по грешка да се јавеше.
 

<< Povratak