Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Tamara Todevska

Tazna ljubov srekjna pesna


Рефрен:
Am            E
Еден ден, ќе ме молиш, ќе ме сонуваш,
            Am
баш тој ден ќе ме сакаш и проколнуваш,
             E 
ти и јас - такво нешто не се случило,
            Am
а кај си, и што си, со кого не сакам да знам. (х2)

Строфа:
Am         E
Хеј, многу песни сум одпеала,
       Am       F
а баш сите мои стихови, сите биле љубовни,
      Dm    E     Am
полни со депресија и тага и една лага голема.

Припев:
Am    Dm    E
Тогаш нека чујат сите што ги боли
     F
болката што нема име,
Am     E
тажна љубов, среќна песна,
Am   E
еве ти, слушни ја.

Рефрен:
Am            E
Еден ден, ќе ме молиш, ќе ме сонуваш,
            Am
баш тој ден ќе ме сакаш и проколнуваш,
             E 
ти и јас - такво нешто не се случило,
            Am
а кај си, и што си, со кого не сакам да знам.

Припев:
Am    Dm    E
Тогаш нека чујат сите што ги боли
     F
болката што нема име,
Am     E
тажна љубов, среќна песна,
Am   E
еве ти, слушни ја.

Рефрен:
Am            E
Еден ден, ќе ме молиш, ќе ме сонуваш,
            Am
баш тој ден ќе ме сакаш и проколнуваш,
             E 
ти и јас - такво нешто не се случило,
            Am
а кај си, и што си, со кого не сакам да знам.

<< Povratak