Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Милован Секулоски - Кога ќе ти дадам ишарет

Милован Секулоски

Кога ќе ти дадам ишарет

C       F  G
Бисеро момиче убаво
        C
Ти ми топиш срцево
         F   G
Ноќе ми ги крадеш сништата
           C
Дење ти си ми светлината

C         G
Кај ладна вода извори
        F  C
Скрши ми в срце бигори
       G
Крени во душа бранови
      C
Влези ми во дамари

Ref. x2
F        G F
Кога ќе ти дадам ишарет
D    G    F C
Ти дојди горе на Имарет
F       A7 Dm
А утре рано во зорите
G        C
Ќе те чекам кај изворите

Бисеро бисер од езеро
Од чиста вода под Канео
Дојди душава скротија
Ќе те венчам св.Софија

Кај ладна вода извори
Скрши ми в срце бигори
Крени во душа бранови
Влези ми во дамари

Ref. x2<< Povratak