Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Vidanka Georgieva - Kazi kazi oblace le belo

Vidanka Georgieva

Kazi kazi oblace le belo

F           C7       F
Кажи, кажи, облаче ле бело,
F     a     B          F
кај си било, што си невесело?
F     a     B          F  
Дал' го виде мојто родно село,
F     d      gdim  C7     F
дал' ја слушна мајка ми што збори?

- Јас го видов твојто родно село
и ја слушнав мајка ти што збори:
„В' туѓина е мојто чедо мило,
со туѓинци туѓи леб делило“.

- Иди кажи на мајка ми стара
дека мене жив си ме видело.
Ден ќе дојде дома да се вратам,
да се вратам, мајка да си видам.
Ден ќе дојде дома да се вратам,
да се вратам, либе да прегрнам.

<< Povratak