Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Goce Arnaudov

Dali cekas stara majcice

E   C    Am    Dm
Дали чекаш стара мајчице
C    Dm      E    Dm      E
писмо да ти напишам, да ти испратам?
E    C       Dm
Дали чекаш стара мајчице
C   Dm   E   Dm    E
глас од синот далечен, незаборавен?

 C          
Памти ме по добро,
Dm     Am    Dm    E
ти мајко стара, душо страдална.
Am      Dm     
Камен да сум студен, тебе
F      Dm     F    Dm     E
ќе те спомнам, прошка да ти побарам.

Am             F    
Порти да ми отвориш, мајко,
Am              F
оган да ми запалиш, стара.
E
Кога ќе се вратам,
C    
сонце да ми грее душа,
Dm     F    E
тебе да те прегрнам.

Дали чекаш стара мајчице
дома да ти долетам, макар ден ил' два?
Дали чекаш стара мајчице
до тебе да останам, леле до века?

Памти ме по добро,
ти мајко стара, душо страдална.
Камен да сум студен, тебе
ќе те спомнам, прошка да ти побарам.

Порти да ми отвориш, мајко,
оган да ми запалиш, стара.
Кога ќе се вратам,
сонце да ми грее душа,
тебе да те прегрнам.

<< Povratak