Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Sekula Pupinovski - Vrati se bela Marija

Sekula Pupinovski

Vrati se bela Marija

Cm       B   Fm    G
Жолти лисја паѓаат само за тебе,
Cm       B   Fm    G
животот ќе е приказна штом си крај мене. x2

Refren
Cm       D# B Cm  Cm       D# B Cm
Врати се, бела Марија, врати се, ако ти останав драг.
Cm       D# B Cm  Cm       D# B Cm
Жолтите лисја, Марија, шепотат само за љубовта пак.
Врати се, бела Марија, врати се, како што замина ти,
твојата љубов, Марија, само што блесна и веднаш се скри.Повторно се раѓаат река спомени,
лисјата си паѓаат многу години.

Врати се, бела Марија, врати се, ако ти останав драг.
Жолтите лисја, Марија, шепотат само за љубовта пак.
Врати се, бела Марија, врати се, како што замина ти,
твојата љубов, Марија, само што блесна и веднаш се скри.

Долги тажни дождови врнат за мене,
едни очи бескрајно плачат за тебе.

Врати се, бела Марија, врати се, ако ти останав драг.
Жолтите лисја, Марија, шепотат само за љубовта пак.
Врати се, бела Марија, врати се, како што замина ти,
твојата љубов, Марија, само што блесна и веднаш се скри.<< Povratak