Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Goce Arnaudov

Za kogo ti cuti Dano liceto

F       G     C B F
За кого ти цути Дано лицето,
F         G B F
по кого ти шарат Дано очите,
F           C B G
за кого ја чуваш Дано снагата,
B          C     F
таа рамна снага Дано мермерна?

Галено, галено Дано кој ќе ја
твојата руса коса милува,
срмено елече Дано раскопча
твојто медно усте Дано целува?

Наскоро ми в' срце јадој ќе влезат
лице бело и румено овена
таа рамна снага бргу опадна
а и медно усте Дано овена.

Бог да бие сите мајки, татковци
што лакомат за богатство и пари
мили деца мажат, женат кај годе
поробуваат својте чеда до гроба.

<< Povratak