Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Elena Risteska

Dozivotno (mak verzija)

Hm     A  D
 Уште се навикнувам,
    A        Em
 со болката сме веќе на ти.

Hm    A    D
 И замислувам пак,
    A          Em
 како спиеш и на срце лом си ми.

Em   D   G
 Ќе избледат на нас подеднакво
 Hm        A
 среќата и тагата.
Em  D  G      Hm
 Но ти и јас исто ќе значиме
       A
 на секој јазик љубов

Ref;
     Hm   A   D
Доживотно ги памтам твојте раце,
       A        Em
како нежно очи ми допираат.
      Hm    A   D
Љубов та ја памти нашата среќа,
        A          Em
давам се што имам да ти купам насмевка
       Hm
да ти купам насмевка.

C#m    H  E    H
 Вртам нова страница секој ден,
        F#m
 до кога ќе се лажам?!
C#m  H     E
 Но ја се лажам само себе,
       H     F#m
 ти си најдрага моја темна страна.

Em   D   G
Ќе избледат на нас подеднако
Hm        A
среќата и тагата.
Em  D  G      Hm
Но ти и јас исто ќе значиме
       A
на секој јазик љубов.         

Refren 3x
*(kopirano i preraboteno so makedonski tekst http://www.pesmarica.rs/Akordi/4091/Elerna--Doivotno )

<< Povratak