Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Горан Тодоровски - Пусти мерак Ратке

Горан Тодоровски

Пусти мерак Ратке

C         G      C-G
Еднаш ерген бев и јас
F        G       C
сакав мома најлична
       G    A        Dm      /
моја не стана,не ме засака       /
G               C             /
од корен ме откорна            /  x2

Am      D        G
Пијан да бев ќе се отрезнев          /
                      C            /
болен да бев јас ќе оздравев         /
            G     D    G          /
ама пусти мерак Ратке потебе       /
                                   /
никако да помине                  / x2


Со него кога минуваш
глава си наведнувам
добро вечер ти ми велиш и заминуваш,
а јас отруен продолжувам

Реф.

Години натежнале
коси побелеле
многу лета Ратке во солзи легнувам
не знам дали ќе се разбудам

<< Povratak