Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Ѓорѓи Крстевски - Засекогаш

Ѓорѓи Крстевски

Засекогаш

Ѓорѓи Крстевски - Засекогаш


Em              Am
Понекогаш,барам начин да ти простам
              C
Да ставам крај да речам доста
        G
И збогум за засекогаш
D    Em            Am
Заборавам,под кожа дека сум те брежал
            C
Безпомошно сум ти се предал
D       Em 
И со ноти милувал
D     Em           Am
Не те гледам,од зидови што ми се редат
             C
Низ години што нас не следат
          G
Низ времето што минува
D     Em          Am
Заминувам,од твоето срце како стрела
           C
Ти имај верба биди смела
D          Em
Во него друг ке долета

Реф;
Em    C              G
Засекогаш,ке носам жар во очи
G               D
Од душа ке ти точам бол бескрајна
D     C      G
Засекогаш,ке ме имаш мене 
G         D
И срце не ке свене штом остарам
D     C      G
Засекогаш,ке ти давам песни
G          D
За никогаш да не си Туга нечија
D     C      G 
Засекогаш,пишано е така 
G            D      Em
Јас сум тој што те сака знај,засекогашEm                            Am
Продолжувам,трнлив е патот што га одам
                  C
Но дури И пак да се родам
          G 
По него ке зачекорам
D    Em                     Am
Постојам,пред себе грд,пред бога убав
                    C
Пред тебе горд,а сепак улав
D          Em
Како ке ми се посак

<< Povratak