Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Gjorgji Krstevski

Ljubov e

Љубов е – Ѓорѓи Крстевски
Транскрипција : Радко Кузманов

Em
Журка на втори спрат во овој празен град
    C
Со луѓе како ѕидови
Em
Во мојот чуден свет со лаги и афери
C
Каде нема вљубени
 G      D
И во себеси се гушам
    Em     C
Дур ги гледам и ги слушам
   G      D         C
Како велат не сме еден за друг јас и ти

Си трошат зборови ти знаеш најдобро
Нема да ги послушам
Празни разговори едно е сигурно
Ќе морам да ти признаам
ма ти ме мачиш кога спијам
и веќе не можам да кријам
и да барам логични одговори

   G      D
земи се, почести се
      Em      C
длабоко во мене вгнезди се
    G      D      Em  D
не верувај, ќе чуеш безброј лаги за мене
    G      D
скроти ме, не плаши се
      Em      C
смело крај мене да застанеш
     G     D      C
насмевни се, и штом чуеш строфа-две
        G
ќе знаеш љубов е...

Ти си ми звезда сјајна ти си моја тајна
Песна што ќе биде хит
Сакам да те љубам тивко да те будам
Со нови стихови
И ќе пукнам кога велат
Нема надеж штом ве делат
Километри долги и религии

<< Povratak