Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Македонске песме - Елено, керко, Елено

Македонске песме

Елено, керко, Елено

Елено, керко, Елено
ти една на мајка,
што стоиш, керко, што мислиш,
што книга пишуваш?!

Пишувам, мајко, пишувам
до градот Едрене,
Едрене, мајко, Едрене,
на моето либе.

Да купи, мајко, да купи
за мене капела,
капела, мајко, капела
од триста гроша.

<< Povratak