Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Baklava - Tvojte oci leno mori

Baklava

Tvojte oci leno mori

Bm       Em    Bm
Твојте очи Лено мори
A              Bm
воденски череши се,
G            Bm
дај ми ги на мене,
A            Bm
јаска да ги изедам.
A       Em  Bm
Мерак, Лено мори,
A          Bm
мерак да ми помини,
A       Em  Bm
севда, севда моја, 
A          Bm
севда да ми излези.

Твојто лице, Лено мори,
леринско симиче е,
дај ми го на мене,
јаска да го изедам.
Мерак, Лено мори,
мерак да ми помини,
севда, севда моја, 
севда да ми излези.

Твојто усте, Лено мори,
костурско кутивче е,
дај ми го на мене,
јаска да го отворам.
Мерак, Лено мори,
мерак да ми помини,
севда, севда моја, 
севда да ми излези.

Твојта снага, Лено мори,
тенка ем висока е,
дај ми ја на мене,
јаска да ја прегрнам.
Мерак, Лено мори,
мерак да ми помини,
севда, севда моја, 
севда да ми излези.

<< Povratak