Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Македонске песме - Лихнида

Македонске песме

Лихнида

Лихнида, кајче веслаше по Охридското езеро
Наспроти нејзе рибари, рибари
Рибари стари другари.

Рибари стари другари, кротко веслајте кајчето
Да не ми прајте бранови, бранови
Рацете да си одморам.

Лихнида кајче веслаше, по Охридското езеро
Тивко си песна пееше, Билјана платно белеше.

Лихнидо, моме Лихнидо
Ако ти прајме бранови, со весло ке ги скротиме.
Скротиме, со љубов ке те гледаме.

Не сакам да ги скротите, не сакам да ме гледате.
Јас сакам мирно езеро, езеро.
Душата да си одморам.

Лихнида кајче веслаше, по Охридското езеро
Тивко си песна пееше, Билјана платно белеше.

<< Povratak